Galleri Tjuvstart på Tjuvholmen. Åpning 26. mai 2009.

in

Galleri Tjuvstart er nettopp en tjuvstart. Galleriet smetter inn mellom Tjuvholmens etablerte børs og den kommende katedral som A-F museet jo snart vil være. 

Og som Tjuvholmens utbyggere sporty sier: Hvorfor ikke slippe et kunststunt til, mens vi venter på det store innrykket.

Det er en uensartet gruppe som stiller ut i et rom med høyde under taket !

Fotografen Harald Medbøes sterke folkelivsbilder fra fotoreiser blant sigøyner-folket, i Romania er tidligere stilt ut både innendørs og utendørs, sist i Holocaustsenteret på Bygdøy.

Camilla Dahl – stillferdig og utagerende fantasirik - har arbeidet og stilt ut i Berlin og Oslo over mange år og viser her et utvalg av sine installasjoner og relieffer.

Marius Hauge – amatøren blant de seks - mønstrer skulpturer i ulike materialer og størrelser og er fri som fuglen i sine uttrykksformer.

Britiske Sandor Camille Szenassy har bodd og arbeidet i London og New York og har gjort seg bemerket med sine monumentale ansiktsportretter av legendariske tungvektsboksere og historiens store ikoner. Hans bilder er preget av råhet og figurativ ferdighet. Dette er første gang hans malerier stilles ut i Norge.

Odd Tandberg – en av etterkrigstidens norske pionerer innen modernismen – er i sitt 86nde år representert med et utvalg større malerier fra 1950- og 60-årenes brytningstid.

Ulf Valde Jensen
deltar med et knippe malerier fra sitt tidlige norske kunstnerliv, dvs fra i midten av 1980-årene og kaster ”meget gjerne sitt blikk bakover”.

Stuntet starter tirsdag 26. mai kl. 18.00
Galleri Tjuvstart er åpent
hver dag  klokken 12.00 – 18.00
frem til og med 21. juni.

Adresse: Bryggegangen (ved kanalen mot vest)
Tel. 92860452.